KTO Karatay Üniversitesi, Patent Günleri -25 toplantılarına katıldı


​Selçuk Teknoloji Tranfer Ofisi Fikri Sınai Mülki Hakları Birimi faaliyetleri kapsamında düzenlenen Patent Günleri toplantılarının 25.'si KTO Karatay Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi, Medicana Hastanesi ve Konya Teknokent işbirliğiyle Medicana Hastanesi'nde gerçekleşti. Patent Günleri toplantısına KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Medicana Konya Hastanesi Genel Müdürü Belgin Danış, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Soylu,  KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neyhan Ergene, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Rektör Sade, Selçuk TTO'nun güzel işlere imza attığını belirtti. Sade, "Görevi devrettiğimde buluş sayısı 180 civarındayken şu an buluş sayısı 250'yi bulmuş. Görevim süresince de dikkatimi en çok çeken buluşlar sağlık alanında yapılan buluşlar olmuştu. Patent günleri her ay farklı konuların ele alınması ile devam edecek. Organizasyonu yapanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Patentler hakkında bilgi veren Süleyman Soylu, " 200'ün üzerinde patente sahibiz bunların başında sağlık sektörü geliyor. Sağlık sektöründe patentin önemi gün geçtikçe daha da artıyor. KTO Karatay Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Medicana Hastanesi'ne teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Avukat Mehmet Tanyeri de  "Fikri Sinai Mülki Haklar, buluş, patent ve patentlenebilirlik kriterleri hakkında da katılımcılara bilgi verdi.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Zekeriya Tosun ise "Sağlık Patentlerinde Bir Ticarileştirme Başarı Hikâyesi" konulu sunumunu yaptı. Tosun , "Plastik cerrahi her zaman inovasyona açık olan bir alandır. Bir şeyi ortaya koymak yeterli olmuyor, buluşlarınızı tescillemek de gerekiyor. Bir ürünün patenti alındığında fikri üretime dönüşüyor bununla birlikte sanayiye destek olarak üretime kaynak oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de bir ilk olarak Biyomedikal Mühendisliği Bölümü KTO Karatay'da açılıyor

KTO Karatay Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Ceylan "Sağlık Alanında Multidisipliner Çalışmalar ve Biyomedikal Mühendisliği" ve projeleri hakkında bilgi verdi. Ceylan, yenidoğan bakım üniteleri için termal görüntüleme sistemi ve kemik hastalıklarının belirlenmesi üzerine bir sistem için çalışma yaptıklarını söyledi. Ceylan, " Tıp ve mühendislik birbirinden faydalanan alanlardır. Medikal inovasyonda yazılım mühendisine de matematiğe de istatistiğe de ihtiyaç var. Mühendislik ve tıp fakülteleri uygun bir ortamda uyum içinde çalışmalarını gerçekleştirmeli" dedi. Ceylan,  KTO Karatay Üniversitesi'nde Türkiye'de bir ilk olacak olan Biyomedikal Mühendisliği Bölümü'nün açılacağı müjdesini de verdi.

Program, katılımcılara plaket takdimi ile son buldu.

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar