Türkiye ve İran ticari işbirliği için Konya’da buluşacak.


​Türkiye ve İran ticari işbirliği için Konya'da buluşacak. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Mahmud Vaizin'in katılımıyla; Türkiye - İran Karma Ekonomi Komisyon 25. Dönem Toplantısı 9 Nisan 2016 Cumartesi günü KTO, KTB ve KSO ev sahipliğinde Konya'da gerçekleştirilecek.

Türkiye – İran Karma Ekonomi Komisyon 25. Dönem Toplantısı 9 Nisan 2016 Cumartesi günü Konya'da gerçekleştirilecek. Program çerçevesinde; Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Mahmud Vaizin'in katılımıyla iki ülke arasında Bankacılık Protokolü ve KEK Protokolü imza töreni düzenlenecek. Tören sonrası Konya'ya gelen İran işadamları heyeti ile Konya iş adamları arasında yüz yüze ikili iş görüşmeleri düzenlenecek.

Konya Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 4-5 Mart 2016 tarihlerinde gerçekleştirdiği İran ziyaretindeki üst düzey temaslarda 25. Dönem KEK Toplantısının düzenlenmesine ilişkin karar alındığını ve İran heyetinin Türkiye'ye davet edildiğini ifade ederek, "Türkiye – İran Karma Ekonomi Komisyon 25. Dönem Toplantısı 9 Nisan 2016 Cumartesi günü KTO, KTB ve KSO ev sahipliğinde Konya'da gerçekleştirilecek. Program kapsamında 25. Dönem KEK Toplantısı Mutabakat Zaptı'nın yanı sıra iki ülke arasında bankacılık alanında işbirliğini öngören bir protokol imzalanacak. Ayrıca Türk ve İranlı iş adamlarının katılımıyla Konya'da Türkiye-İran İş Forumu yapılarak Konya'ya gelen İran işadamları heyeti ile Konya iş adamları arasında yüz yüze ikili iş görüşmeleri düzenlenecek. Konya'da düzenlenecek program, İran'a ekonomik ambargonun kalkması ile iki komşu ülke olan Türkiye ve İran arasındaki ticaret hacmini artıracak bir gelişmedir. Dünya genelinde ihracat pazarlarımızın bir çoğunda siyasi ve ekonomik krizler yaşanmaktadır. Bu krizler dış ticaretimizi olumsuz etkilemektedir. Bu süreçte İran'a ambargonun kaldırılması Konyalı ihracatçılarımız için yeni fırsatlar getirecektir. Konyalı ihracatçılarımıza nüfusu ve gayrisafi milli hasılası ile büyük bir ülke olan İran pazarını değerlendirmelerini tavsiye ediyorum" dedi.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar