BÜYÜYEN EKONOMİ KONYA VE KTO 2023 PROJELERİ


​"BÜYÜYEN EKONOMİ KONYA VE KTO 2023 PROJELERİ" başlıklı basın toplantımıza hoş geldiniz diyor davetimizi kabul ederek toplantımıza katılan basınımızın değerli temsilcilerine teşekkür ediyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Sözlerimin başında; başta El-Bab olmak üzere, yurt içinde ve yurt dışında yürüttüğümüz terörle mücadelede hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize de acil şifalar diliyorum.

Devletimizin birliğine, beraberliğine, bekasına kasteden; Türkiye'yi yönetilebilir olmaktan çıkarmak, güçlü yönetimini itibarsızlaştırmak için oynanan oyunların Konya iş dünyası olarak farkındayız.

2013 Mayıs ayında Gezi Parkı olayları ile başlayan, 17/25 Aralık yargı darbesi girişimi, MİT tırlarının durdurulması, Kobani olayları, 15 Temmuz ihaneti ve devamında bombalı eylemlerle devam eden, ulusal ve küresel ölçekli karanlık yapıların Türkiye'nin milli iradesini 2000'li yılların modeliyle vesayet altına almak için ülkemiz siyasetine dizayn girişimlerinin aslında ekonomimize özellikle de yükselen Anadolu ekonomisine zarar vermek amacı taşıdığını hepimiz çok iyi biliyoruz.

Bir yandan kredi derecelendirme kuruluşlarının not indirimleri ile bir yandan da kur-faiz ikilemi ile öncelikle moral ve motivasyonumuzu bozarak, daha çok çalışmamızı, daha çok üretmemizi engellemeye çalışsalar da dik durmaya devam ediyoruz.

Bu süreçte ekonomi yönetimiz de en çok sıkıntı duyduğumuz konularda taleplerimiz doğrultusunda tedbir ve destekleri hayata geçirmektedir. Finansa erişim, istihdam, vergi yükü gibi konularda özel sektörümüzü rahatlatan tedbirler özel sektörün ekonomiye katkısını artıracaktır.

2009 küresel krizinin ardından olduğu gibi yeniden yüksek oranda büyüme, yüksek oranda istihdam rakamlarını elde edeceğimize inancımız tamdır. Bu inançla; Konya Ticaret Odası olarak Anadolu ekonomisinin güçlenmesi, yerel ve sektörel gelişimin sağlanması için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

 

 

Değerli Basın Mensupları

Toplantımızın bu bölümünde; Odamızın ve Şehrimizin ülke ekonomisine sağladığı katkıyı daha iyi değerlendirebilmek için "BÜYÜYEN EKONOMİ KONYA VE KTO 2023 PROJELERİ"  başlıklı bir sunumumuz olacak.

Sunumuzda; Dünya ve Türkiye ekonomisinin 2016 yılı gelişmeleri ve 2017 beklentileri, Konya Ekonomisi, Meslek Komiteleri İstişare Toplantılarımızın Sonuç Raporu'nun kısa değerlendirmesi ve Konya Ticaret Odası'nın Projeleri'nde geldiğimiz noktayı sizlerle paylaşacağız.

Değerli Basın Mensupları

Oda yönetimi, meclisi ve meslek komiteleri olarak; Odamızın köklü tarihine ve büyüklüğüne yakışır şekilde birlik ve beraberlik içerisinde şehrimize ve ülkemize hizmet etme azim ve kararlılığımız devam etmektedir.

Bugüne kadar olduğu gibi 2017 yılı içerisinde de Konya Ticaret Odası olarak üyelerimizin refahı, şehrimizin her alanda gelişmesi noktasında gereken çalışmaları birlik ve beraberlik şuuru ile yapacağız.

2021 yılına kadar tamamlamayı planladığımız tüm projelerimizle Konya'nın ve ülkemizin 2023 vizyonuna katkı sağlamış olacağız.

Bu vesile ile; bugüne kadar odamızın her kademesinde görev yapan herkese, maddi ve manevi katkılarıyla odamızın gücüne güç katan tüm üyelerimize siz değerli basın mensuplarımız aracılığıyla şükranlarımı sunuyorum.

Bugüne kadar Konya basın camiamızın verdiği desteğe de ayrıca teşekkür ediyorum. Hedeflerimiz için önem verdiğimiz kurumlarımızdan biri de basınımızdır. Toplantı vesilesi ile desteğinizin devam edeceği ümidimi belirtmek isterim.

Sizler aracılığıyla kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla düzenlediğimiz toplantımıza katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor tüm katılımcıları saygı ile selamlıyorum. 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar