Sanayi ve İş Dünyasının Üniversitesi STK’lar ile İftarda Buluştu


Ahilik kültürünün temsilcisi KTO Karatay Üniversitesi, Konya'daki sivil toplum kuruluşları ile iftarda buluştu.

Programa; Konya Valisi Yakup Canbolat, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Kemal Kuku, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ali Gökpınar, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, Karatay Kaymakamı A. Selim Parlar, İl Jandarma Komutanı J. Albay İsmet Cansaran, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, kurum müdürleri, STK temsilcileri, iş adamları ve öğrenciler katıldı. Üniversite kampüs alanında gerçekleşen program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Geleneksel Konya pilavı ikramının ardından KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Dr. Bekir Aydoğan kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

KTO Karatay Üniversitesi'nin, Karatay Medresesi'nden aldığı ilim sancağını her zaman ileriye taşıdığını ifade eden Aydoğan ayrıca üniversitenin genel yapısı ve Direniş Karatay film projesine de değindi.

       

"İlim Sancağını Hep Daha İleri Taşıyacağız"

Sözlerine "Öncelikle davetimize icabet ederek soframızı paylaştığınız ve bizimle birlikte olduğunuz için teşekkür ediyorum. KTO Karatay Üniversitesi ailesi olarak tüm Müslüman alemini derin bir huzur ve birlikteliğe çağıran mübarek Ramazan ayında sizleri ağırlamaktan onur duyuyoruz." şeklinde başlayan Dr. Bekir Aydoğan, KTO Karatay Üniversitesi olarak Karatay Medresesi'nden teslim aldıkları ilim sancağını Konya ve Türkiye için yılmadan ileriye taşıyacaklarını belirtti.

Dr. Bekir Aydoğan, son olarak KTO Karatay Üniversitesi tarafından yapımı yürütülen Direniş Karatay film projesine de değindi. Aydoğan Selçukluların son dönemini işleyen uzun metrajlı film olma özelliğine sahip Direniş Karatay filmi için TÜYAP fuar alanında Türkiye'nin en büyük platolarından birini kurduklarını ve bu çalışmaları Konya ve Selçuklu tarihi açısından önemsediklerini, filmin Konya'nın sosyal donatılarına değer katacağına inandıklarını ifade etti.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar