KOP'tan Doğal Denge ve İnsan Sağlığı için; Biyolojik Mücadele projesi

Bugün KOP Kırsal Kalkınma Programı kapsamında yürüttüğümüz Doğal Denge ve İnsan Sağlığı için; Biyolojik Mücadele isimli projemiz kapsamında Beyşehir ve Akşehir ilçelerindeki domates seralarında tuta(domates güvesi) ile mücadele amacıyla 2. Nesidiocoris faydalı böcek salımı yapılmıştır. 

Geleneksel üretim tekniğiyle domates yetiştiriciliği yapan Seralara göre zararlı miktarı bakımından proje uygulama seralarımız daha iyi durumdadır. İlk salımı yaptığımız nesidiocorislerde çoğalmaya devam etmektedir. 

Hıyar seralarında ise; Bu hafta 2.swirskii faydalı böcek salımı yapılacaktır. Bu süreçlerde faydalı böceklerin yayılması ile birlikte hıyarda zararlı olan trips baskı altına alınacak ve ekonomik zarar seviyesinin altında kalacaktır. 

Biyolojik mücadele tek başına faydalı böceklerle mücadeleyi kapsamamakta, kültürel tedbirler, mekanik uygulamalar ve bazı bio pestisitlerle desteklenmektedir. 

Bu amaçla bugün hıyar seralarında kullanmak üzere bio insektisit dağıtımı da yapılmıştır. Başarılı ve kârlı bir üretim sezonu geçirmek dileğiyle...

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar