Bozkır SGM Müdürü Gül’den Yapılandırma bilgilendirmesi


KONYA (AA) - Konya'nın Bozkır ilçesinde Bozkır Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Bülent Gül yaptığı açıklamada son olarak yürürlüğe giren yapılandırma ile ilgili detayları paylaştı.  

Bozkır Sosyal Güvenlik Müdürü Gül yaptığı açıklamada "17.11.2020 tarihli 31307 sayılı resmî gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Bazı alacakların yapılandırılması ile Bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanun" uyarınca Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçların yapılandırılması imkânı sağlanmıştır.  

Bu kapsamda 2020 Ağustos ayı ve önceki dönemlere ait; 
  • İdari para cezaları
  • İş kazası veya meslek hastalığı sonucunda doğan rücu alacakları
  • Yetersiz ödenen gelir ve aylıktan doğan alacaklar
  • 4/B (BAĞ-KUR) sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacaklar yapılandırma kapsamındadır.  
Yapılandırma kapsamında; ana para borçlarınız için gecikme cezası ve gecikme zammı ile faiz uygulanmayacak, bunların yerine Yİ-FE (Yurtiçi Üretici Fiyatları endeksi) ile güncellenecektir. Yapılandırılan borçlarınızı ikişer aylık dönemlerde 6,9,12 veya 18 taksitle ödeyebilirsiniz.  

Başvurularınızı 31.12.2020 tarihine kadar (bu tarih dahil) sigorta/e-Devlet kanalıyla, şahsen veya posta yoluyla ilgili sosyal güvenlik il müdürlüğü veya sosyal güvenlik yapabileceğinizi hatırlatırız" denildi.  

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar