SANAYİ ÇALIŞANLARININDA SOSYAL TESİSİ OLACAK



  • Selçuklu'da sosyal tesis hamlesi sürüyor. Selçuklu Belediyesi tarafından Anadolu Sanayi'ne kazandırılacak olan sosyal tesisin temeli törenle atıldı. 

 

  • Sanayi çalışanlarına özel olarak yapılacak tesis ile sosyal projelere bir yenisini daha eklediklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Selçuklu Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz projelerle sosyal hayatın her alanında varız" dedi.

 

Selçuklu Belediyesi ilçeye kazandırdığı sosyal tesislere bir yenisini daha ekliyor. Sanayide çalışanların sosyal hayatına canlılık kazandırmak amacıyla yapılacak olan Anadolu Sanayi Sosyal Tesisi için temel atma töreni düzenlendi. Programa Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkan Vekili Kazım Büyükerkek, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Ak Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Ak Parti İl Eski Başkanı Ahmet Sorgun, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, Karatay ve Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda esnaf katıldı.

 

Selçuklu' nun Yaşam Standardı Yükseliyor

Selçuklu Belediyesi'nin birçok alanda Selçuklu'nun yaşam standartlarını yükselten hizmetler sunduğunu söyleyen Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, "Merhum Ziya Paşa'nın "Ayınesi iştir kişinin lafa bakılmaz" sözü geldi aklıma. Selçuklu Belediyemiz ilçede yaşayan halkımızın yaşam standartlarını yükseltmek için büyük bir çaba içerisinde ve güzel işler yapıyor. Hasta bakımından çocuklarımızın okullarda daha iyi bir eğitim-öğretim almalarına kadar birçok alanda güzel hizmetler sunuyor. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalar yürütüyor. Ev hanımlarımızın, esnafımızın, sanayicimizin daha müreffeh bir hayat yaşamaları için çalışıyor. Bu tür hizmetleri bunun gibi açılış ve temel atmalarda hep birlikte müşahede ediyoruz. Bu güzel tesis ile birlikte Selçuklu Belediyemiz tarafından yapılan ve yapımı devam eden diğer tesislerin Selçuklumuza, Konyamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

 

Konuşmasına İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz için rahmet ve başsağlığı dileyerek başlayan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,"Bir takım bahanelerle ülkede terör estirmek isteyen gruplar şunu bilmedirler ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlüdür. Bu tür saldırılar sonuçsuz kalacak ve bununda üstesinden hep birlikte geleceğiz. Tekrar baş sağlığı diliyorum" dedi.

 

Selçuklu 9'ncu Sosyal Tesise Kavuşuyor  

 Selçuklu Belediyesi olarak sosyal alanda birçok proje yürüttüklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,"2009 yılından bu yana Selçuklu'nun sosyal hayatına önemli dokunuşlar yaptık. İlk defa hanımlar ve emekliler lokalleri hizmete girmeye başladı. Bugün 9.sosyal tesisimizin temelini atıyoruz. Özellikle mahallelerdeki konaklarımızdan hanım kardeşlerimiz spordan, sağlığa kadar çok önemli hizmetler alıyorlar. 5 bine yakın kardeşimiz bu tesislerden günlük olarak hizmet alıyorlar. Birçok tesisimizde yüzme havuzlarımız mevcut ve hiç deniz görmeyen ve yüzme bilmeyen 4 bine yakın kardeşimiz bu tesislerde kendilerini yetiştiriyorlar. Yine sayısı 9'u bulan emekli konaklarımızla emekli kardeşlerimiz artık mahallenin merkezinde bir araya geldikleri sosyal alanlara kavuşmuş oldular" dedi.

 

Sosyal Sorumluluk Projelerimizle Halkımızın Hizmetindeyiz 

Selçuklu Belediyesi'nin sosyal hayatın her alanında ihtiyaç duyulan hizmetleri götürmek için çalıştığını ifade eden Başkan Altay, Selçuklu Belediyesi'nin önemli sosyal sorumluluk projelerinden olan "Umut Evi", "Engelli Destek Hizmeti", "Evde Yaşlı Bakım Hizmeti" gibi sosyal hizmetlerle ilgili bilgiler verdi. Selçuklu Belediyesi'nin Türkiye'ye örnek olacak ve önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi'nde ki çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Altay," Tesisimizin inşaatında sona yaklaştık ve inşallah kısa süre içinde yapımı tamamlanacak" dedi.

    

Sanayi Tesisimiz Bölgeye Değer Katacak

Sosyal hayatın her alanında varız dedik ama bir alan eksik kalmıştı diyen Başkan Altay, "Özellikle sanayide çalışan çırak, kalfa ve usta kardeşlerimizin bir araya gelebileceği bir mekan oluşturmak için yola çıktık. Mimarisi ile bölgeye değer katacak önemli bir tesis. Tesisimiz bin 500 m² alanda ve 1 milyon 500 bin TL'ye mal olacak. İnşallah bu bir deneme olacak. Sonrasında da sanayilerimizin eksiklerini görerek diğer sanayilerimize de bu tür hizmetleri yapmaya hazır olduğumuzu ifade ediyorum. Burada bir sosyal sorumluluk projesi yürütülecek. İnşallah bir sivil toplum kuruluşumuzla birlikte hareket ederek sanayide çalışan kardeşlerimizin spor yapabilecekleri, bir araya gelerek dostça kardeşçe muhabbet edebilecekleri, hem dini hem sosyal eğitim alacakları ve kitapla buluşabilecekleri bir alan oluşturuyoruz" dedi.

 

Türkiye'nin hedefleri doğrultusunda yoluna kararlılıkla devam edeceğini ifade eden AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, "Bu millet sorunlarını birer birer çözüp hemşehrimiz Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığında, 2023 yılında, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak.  Buna kimse mani olamayacak. Tüm bunlar sanayi esnafımızın sağladığı katma değerler ve istihdam desteğiyle olacak. Sizler büyüyeceksiniz, sizlerle birlikte Türkiye büyüyecek" şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından Anadolu Sanayi Sosyal Tesisi'nin temeli dualarla atıldı.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar