Şoför esnafının yüzü güldü


​Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2016 yılı sonuna kadar ticari taksi, hatlı mininüs ve otobüsünü yenileyenlerin Özel Tüketim Vergisi'nin devlet tarafından ödeneceğini açıkladı. Bu müjde şoför esnafının yüzünü güldürdü. Davutoğlu'nun Türkiye için büyük bir değer olduğu söyleyen Konya Şoför, Nakliyeci ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kemal Can, düzenlemenin yerinde bir karar olduğunu dile getirdi… 


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Ticaret Odası'nda şoför esnafı ile buluştu. Davutoğlu, esnafın yüzünü güldürecek bir birinden önemli 6 müjde verdi. Bu açıklamalar Türkiye genelinde takdirle karşılandı. Konya Şoför, Nakliyeci ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kemal Can, yaptığı açıklamada "Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun ATO Kongre merkezinde şoför esnafımızla yaptığı buluşmada, yeni araç alımında ÖTV'nin devlet tarafından karşılanacağı müjdesi şoför esnafımızı umutlandırmıştır.

 

Başbakanımızın Şoför esnafımızın sorunlarına karşı çözümcü yaklaşımı sadece esnafımızı değil esnafımızdan hizmet alan halkımızı da rahatlatacaktır" dedi.

Ticari taksi, hatlı minibüs, özel halk otobüslerinin yanı sıra nakliyeci esnafının da aynı uygulama kapsamına alınmasının nakliyeci esnafının en önemli beklentisi olduğunu ifade eden Can, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Nakliyeci esnafının araçlarını modernize etmesi insan hayatı ve yük nakli hususunda elzemdir. Yenileme sürecinde devletimizin esnafımıza sağlayacağı KDV'siz ve ÖTV'siz araç alımı uygulaması bu modernizasyonu hızlandıracak ve yük nakli maliyetlerini düşürerek diğer esnaflarımızın da ticari faaliyetlerine önemli katkı sağlayacaktır.

Bunun yanı sıra yük naklinde kullanılan kamyon ve tırların fiyatlarının otomobile nazaran yüksek olması, nakliyeci esnafımızı kredi kullanmasına mecbur bırakmaktadır. Bu durumun çözümü olarakta hükümetimizden beklentimiz ticari araç alımında aracın ana parasının devlet bankalarından 5 yıl ödemeli faizsiz kredi verilmesidir ki bu konuda da Sayın Başbakanımızın nakliyeci esnafımıza yardımcı olacağına inancımız tamdır"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Konya için bir şans olduğunu dile getiren Can, sorunların çözümü için Başbakan'a kolay ulaşabildiklerini belirtti.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar