II. Uluslararası İslâm Ticaret Hukuku Kongresi Tamalandı


​Konya Ticaret Odası, KTO Karatay Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen II. Uluslararası İslâm Ticaret Hukuku Kongresi, "Sonu Bildirgesi ve Değerlendirme" oturumuyla kapandı.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk Kongre'nin kapanış konuşmasını gerçekleştirdi:

"İlki 19 yıl önce düzenlenen Kongre'nin 2015 yılında Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğiyle başarılı bir şekilde ikincisini gerçekleştirmiş olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum.

Kongreye katılmak için dünyanın ve ülkemizin dört bir yanından şehrimize gelen; yurt içinden ve yurt dışından katılımlarıyla Kongremize katkı sağlayan tüm âlim, bilim adamı ve akademisyenlerimize teşekkür ediyorum. Böylesine önemli bir organizasyonu düzenlemek için gecesini gündüzüne katarak çalışan Kongre Tertip Komitesi'ne de ayrıca teşekkür ediyorum.

Kongremize 19 yıl ara verilmesi dolayısıyla haklı bir eleştiri var. Bu sene ikincisi düzenlenen kongremizin üçüncüsü 2019, dördüncüsü 2023 yılında olmak üzere 4 yılda bir yapılarak geleneksel hale getirilecektir.

Böylelikle 2023 yılında da Kongremizi düzenleyerek ülkemiz finans sitemi için büyük bir katkı sağlamış olacağız.

Kongrenin oturum başkanlarından Prof Dr. Ali Bardakoğlu tarafından dile getirilen KTO Karatay Üniversitesi'ne "İslam Ticaret ve Ekonomisi Araştırma ve Uygulama Merkezi" kurulması önerisi bizi son derece mutlu etmiştir. İslam Ticaret ve Ekonomisi konusunda lisans bölümü açmak için girişimlerimiz devam etmektedir. YÖK tarafından yüksek lisans programı tavsiye edilmiştir. Üniversite yönetimi olarak hem yüksek lisans hem de lisans programı açmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar