KİRA BEDELLERİNE TÜFE AYARI GELDİ


KONESOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Emlakçılar odası Başkanı Sedat Altınay, Kira Artış oranı TÜFE'ye göre ayarlanacak. Buna göre kira artışları yıllık TÜFE ile sınırlandırıldı. Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında TÜFE 12 aylık ortalamalara göre değişim oranını geçmemek koşuluyla geçerli sayılacaktır" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda 2019 Şubat ayında alınan kararla, daha önce Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi'ne (Yİ-ÜFE) göre belirlenen kira artışının, Tüketici Fiyat Endeksi'ne (TÜFE) göre belirlenmesini düzenleyen maddede değişiklik yapıldı. Kira artışları TÜFE'deki "12 aylık ortalama değişime" göre belirlenecek diyen KONESOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Emlakçılar odası Başkanı Sedat Altınay"  Kiracı ve mülk sahibi, TÜFE artış oranlarının ortalamasına göre kira artışı belirlenebilecek. Ancak, sözleşmede belirlenen yönteme göre hesaplanacak artış tutarı, 12 aylık ortalama TÜFE'yi aşamayacak. Alınan bu karara hem kiracılar, hem de mal sahiplerinin mutlaka uygulama zorunluluğu vardır. TÜFE'yi aşan taleplerde Kiracılar sözleşmeyi kabul etmesinler. Çünkü kanunu bir haklarıdır.

Konya Emlakçılar odası olarak hem kiracılara, hem de mülk sahiplerine sesleniyoruz. Hükümetimizin belirlediği TÜFE'ye göre kira oranı artışlar yapmalarını talep ediyoruz. Böylece her iki kesimde memnun kalacaktır" dedi

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar